Hobbyfun-tip: poster maken

Hobbyfun-tip: poster maken

Werkwijze:

 • Vanwege de zware kwaliteit van dit aquarelpapier is het heel geschikt zelf een poster te maken. Dat kan je lievelingsrecept zijn zoals hier in het voorbeeld, maar natuurlijk is ieder ander ontwerp ook goed.

 • Geef met hele lichte potloodlijnen boven en onder aan, waar de posterlijnen op het aquarelpapier komen, zodat je daar geen gegevens tekent.

 • Verdeel het recept met ingrediënten over het hele papier, het is handig om de verdeling eerst heel globaal op een kladje te maken, want van veel gummen wordt je papier niet mooier.

 • Teken het recept met lichte lijnen op het aquarel papier, zodat je deze lijnen later nog uit kunt gummen.

 • Teken alle potloodlijnen over met de permanente fineliner.

 • Tape de randen van het aquarelpapier op een ondergrond vast (evt. met een papier eronder dat vocht op kan nemen), dan gaat het papier bijna niet bobbelen. Laat ook tijdens het drogen de tape nog vastzitten.

 • De tekeningen in het recept inkleuren met verdunde textiel design spray door een paar spraytjes verf in een bakje te doen. Deze verf is sterk gepigmenteerd … door te verdunnen met water kan je het ook gebruiken als inkt of aquarelverf om je recept in te schilderen. De verdunning hangt af van de gewenste kleur. Probeer eerst de kleur uit op een ander papier … dan zie je of er meer water of meer kleur bij moet. De kleuren zijn ook te mengen.

 • Laat het werk heel goed drogen en verwijder vervolgens de tape.

 • Open de posterhanger. Leg een knoop aan beide uiteinden van het touw en plaats ze aan allebeide uiteinde van de bovenste strip. Plaats de bovenkant van het aquarelpapier tussen de strip en maak de moertjes goed vast.

 • Vervolgens wordt de onderste strip bevestigd. Indien nodig kan je de ophanging nog verstevigen door dubbelzijdig tape aan de binnenkant van de poster latjes te plakken.

 • Veel succes ermee !!!

Geef een reactie