December 2019

Hallo allemaal,
Alweer een nieuwe Hobbyfuntips … de maanden gaan zo snel voorbij, de KreaDoe net achter de rug, maar nog niet alles opgeruimd en afgerond … en ja, dan komen de feestdagen er alweer aan … dat is te merken aan de bestellingen in de webshop. Klinkt goed, nietwaar?  Maar toch … altijd tijd tekort hier 😉
En om maar meteen met de deur in huis te vallen … dit is de laatste Hobbyfuntips in deze vorm … en ja, daar heb ik lang over nagedacht, maar naast het tijdsaspect, speelt ook mee dat de verkoop van Diam’s terug loopt … want naast de verf heeft iedereen ook veel andere nieuwe hobby’s in het aanbod, verslapt de aandacht … en wordt er nergens zo consequent mee gewerkt als hier 🙂 
Willen we de exclusiviteit behouden dan zal ik daar langs andere wegen aandacht voor moeten genereren !!! 
Voorheen heb ik mij wat dat betreft als “groothandel” (eigenlijk vind ik “inkoop-coöperatie” een beter woord) op de achtergrond gehouden, om niemand voor de voeten te lopen … maar nu het voelt als “vijf voor twaalf”, zal ik toch meer reclame moeten maken voor Hobbyfun.

Op zoek naar een nieuwe vorm dus … de Hobbyfuntips moet korter, met alleen intern nieuws, en meer aandacht voor de externe communicatie … de openbare nieuwsbrief, de social media e.d.
Ook de acties voor combi account houders gaan veranderen … daar ben ik momenteel met Anita van CC nog over in overleg  … dus wordt vervolgd.

December … cadeautjes maand
Op de open atelier avonden zijn de cursisten hier al weken bezig met het maken van cadeautjes voor Sinterklaas en kerst … en daarbij inspireren ze ook elkaar 🙂 Graag laat ik jullie hier wat van de resulataten zien … tassen gestempeld met foam stempels en Diam’s, kasteel lampen van decotex met verdunde Diam’s, T-shirts en tassen met de balpenpunt tubes, waaraan je meteen kan zien wat het lievelings onderwerp van de ontvanger is 🙂

Glas etsen
Het lijkt steeds populairder te worden 🙂
En voor wie er regelmatig workshops mee geeft, is er nu ook de mega grote pot Armour Etch, 22 oz. … niet 2x zo duur, maar wel meer dan 2x de inhoud van de gewone grote pot. Ik heb er maar een paar, want ik wil eerst graag weten of er meer belangstelling voor is. Interessant voor wie kan rekenen 🙂

En dan nog een “dingetje”:
Op de platte “glazen” ballen en harten van CC kan je niet etsen, ontdekten we op de KreaDoe … we hebben meerdere stuks uitgeprobeerd … volgens mij is het kunststof. Voordeel is wel dat het niet snel kapot gaat als je ze laat vallen … ook uitgeprobeerd … met veel kracht lukt het wel … en dan klinkt het ook echt als plastic. Maar wat doen we er dan mee? Nou je kan er bijvoorbeeld op stippelen … of kleine stickertjes opplakken … alles met Diam’s gemaakt … zie foto 😉

Blow Out led Candle
Naar aanleiding van een vraag in de Hobbyfun facebook groep nog even aandacht voor deze kaarsen. Het zijn echte wax kaarsen, geen plastic dus, met led licht. De kaars kan uitgeblazen worden … en nog leuker, je kan ‘m ook weer aanblazen … het lijkt wel toveren 😉
Te decoreren met Diam’s 3D verf, servet of decoratie folie. Een patroon op kaars overzetten doe je met een kalkpastel potlood … maar eerst een sticker maken op een insteekhoes en er later opplakken kan natuurlijk ook.

Webshop tips
* De kaarsen heb ik inmiddels in de webshop gezet … ik heb daar een nieuwe categorie voor aangemaakt Op=Op, want ik kan ze niet meer bijbestellen.
* Soms krijg ik berichten dat het inloggen op Hobbyfun.nl niet lukt … of wel lukt, maar dat dan bij iedere wisseling van pagina opnieuw om inloggegevens gevraagd wordt … ik heb hierover contact opgenomen met de webshopbouwers en dan krijg ik deze reactie: “Het zou te maken kunnen hebben met de cookie instellingen. Misschien worden deze geblokkeerd?” 
Iets om op te letten dus !!!
* Verder krijg ik regelmatig verzoeken om bestellingen rechtstreeks naar een klant te versturen … geen probleem, maar help mij door de bestelling dan in de webshop in te voeren … dan blijft het voorraad beheer up to date en kan ik makkelijker verzendlabels uitprinten … Je eigen naam en adres vul je in bij “factuurgegevens” en voor de adresgegevens van je klant klik je dan op “Verzenden naar een ander adres?”
* Ook voor de Hobbyfun webshop geldt: niet meteen met iDeal betalen, want dan kan ik de factuur niet meer aanpassen aan de juiste verzendkosten of evt. nog toe te voegen producten die nog niet in de websshop staan.

Actie december voor HF/CC combi accounthouders.
We blijven deze maand nog even in het kerst thema …  kerstartikelen in de actie, zoals diverse ornamenten van papier-maché en hout. Zie blz. 20 t/m 24 van de kerstcatalogus
Voor de last minute workshops en kerstmarkten … maar denk ook verder … de kandelaars, dienbladen en metalen ringen zijn het hele jaar bruikbaar … denk ook aan cadeautjes, zoals de dienbladen geschikt voor verf, mozaïek en servet technieken, of de kransen maken voor andere gelegenheden 🙂

De spelregels
– Dus voor combi accounthouders 10% korting op de producten van pagina 20 t/m 24 van de kerstcatalogus
– Vermeld de code HF/CC december 2019 in het opmerkingenveld bij je bestelling … je ziet de korting nog niet meteen in je winkelmandje … die wordt handmatig toegevoegd … en zal je wel zien op de order bevestiging.
Niet met iDeal te betalen, maar even de definitieve factuur afwachten !!!
– Geldig van 1 t/m 31 december 2019 !!!

Genoeg voor nu … tot ziens … tot horens … of tot mails !!!
En voor iedereen alvast hele fijne feestdagen !!!

Groetjes Ilona

Dit bericht is gepost in b2b. Bookmark de link.

Geef een reactie