Oktober 2019

Hallo allemaal,
Alweer een nieuwe maand … september gaat altijd heel snel voorbij, omdat er dan veel activiteiten zijn, met name in de weekenden, waarbij iedereen nog hoopt op goed weer. Zo hadden wij ons jaarlijkse straatfeest, de KreaVak en ben ik net terug van ons neven en nichten weekend.
Ook de vaste cursisten van het Open Atelier zijn hier weer begonnen … en zo grappig, dan komen er altijd weer T-shirts mee die in de vakantie “schade” opgelopen hebben … maar m.b.v. een simpel kartonnen malletje en een verdwijnstift zijn die vlekjes zo weer weggewerkt 😉 En leuk om te zien hoe verschillend de resultaten dan toch kunnen zijn.
Op de eerste foto met de Diam’s 3D verf en op de laatste foto met de balpenpunttube en de uitveegtechniek. 

Oh, en ik ben het alweer bijna vergeten maar mijn hand operatie is 100% meegevallen … gezien alle vooraf ontvangen medicatie en voorschriften had ik verwacht toch wel minsten 2 weken onthand te zijn, maar dat viel reuze mee … ja, ja, zijn allemaal voorzorgsmaatregelen voor je weet maar nooit, maar ik vond het eigenlijk zwaar overdreven … ik had tenslotte nog 4 vingers over die wel wat konden … nou ja niet zwaar belasten en nog wat oefeningen doen, maar komt wel goed … knobbel was niet kwaadaardig, dat is natuurlijk het beste nieuws 🙂

Uit het archief: muizen huizen
De zomer maakt plaats voor de herfst … en vandaag kreeg ik al de vraag “Weet je een leuke knutsel activiteit met bladeren voor 5/6 jarigen ?” …  We kwamen uit op bladeren van dikke decotex verven met verdunde Diam’s … leuk om aan een tak te hangen !!! Van het bladeren patroonvel in je Hobbyfun klapper kan je mallen maken 😉

Daarna ben ik nog in mijn foto archief gaan zoeken en kwam ik deze muizenhuizen tegen … kinderclub 2012 … bij deze een verkorte beschrijving.
De huizen zijn papier maché kegels … deurtje tekenen en open knippen … gedroogde herfstbladeren zijn er met Glossy opgeplakt (decoupage) … kan nu waarschijnlijk ook wel met de sticky base 😉 … de muizen hebben een kern van aluminiumfolie en zijn bekleed met zwarte zelf hardende klei … na droging “dry brushen” met Diam’s parelmoer zilver of koper. De ondergrond is een collage lijst. We zijn hier wel meerdere lessen mee bezig geweest.

KreaDoe 2019
Het is bijna zover … over 4 weken op dinsdag 29 oktober gaan we opbouwen op de nieuwe stek … Hal 7, rij D, stand D003 voor de verkoop en D007 voor de workshop … zie Plattegrond – Hal 7 en bekijk ook de Hobbyfun pagina op de KreaDoe site.

Maar vóór die tijd valt er nog genoeg te regelen hier … er zijn nog steeds niet genoeg aanmeldingen om de stand te bemannen … eigenlijk kan er iedere dag nog wel iemand bij, maar vooral voor donderdag, vrijdag en zeer zeker voor de zwaar onderbezette zondag … dus kijk nog eens in je agenda of je een gaatje hebt om bij te springen … aanmelden kan via de blauwe knop hieronder.
Enne … kan je niet deelnemen, lees dan even door, want onderaan deze nieuwsbrief staat nog een andere mogelijkheid om een bijdrage te kunnen leveren.

KreaDoe 2019

Landelijke promotie campagne
De aanmeldingstijd is voorbij … helaas te weinig aanmeldingen om een folder vol te krijgen … De gratis kennismakingslessen die wel gepland zijn, staan inmiddels op de KreaDoe site en daar gaan we via de social media extra aandacht aan besteden. En natuurlijk komt er op de stand wel een aankondiging te hangen. Bovendien stel ik voor elk van de deelnemende locaties een starter set Diam’s 3D verf beschikbaar die te verloten is onder de deelnemers … nog een extra promotie kans 😉

De KreaDoe workshops
We gaan weer met de Diam’s 3D verf in combinatie met de spuitverf aan de slag … met naar keuze een sleutelhanger van textiel of een tasje / zakje voor je mobiel, je pasjes of een klein cadeautje. We maken nog meer voorbeelden en variaties, maar op de foto’s alvast een voorproefje.
En daarnaast natuurlijk weer de glas ets workshop, altijd een succes 🙂

Actie oktober voor HF/CC combi accounthouders
Deze maand een aantal dragers van karton en hout in de actie. Zie blz. 10 en 11 van de Najaarscatalogus
Dragers zijn altijd handig, want ieder kan het naar eigen voorkeur met diverse materialen en technieken decoreren. Zelf ben ik helemaal weg van de nieuwe posterhangers … verkrijgbaar zowel in A4 als in A3 formaat … ik heb ze al in mijn winkelmandje staan 🙂
Een mooie en moderne versie van de plastic exemplaren die we “vroeger” hadden om de decotex meetlatten aan op te hangen. En veelzijdiger: met de Diam’s of mozaïek op kunststofplaat (laten) werken en dan voor het raam hangen, is zowel van binnen als van buiten leuk om te zien. Of laat eens op textiel schilderen, op canvas, spijkerstof of anderszins … als het maar stevig is. Lappen stof zijn meestal genoeg voorhanden … dus dit is heel geschikt voor een recycle project.  Zie ook de uitdaging hieronder 😉
En tenslotte zijn de posterhangers natuurlijk zelf ook nog leuk te decoreren.
Heb je een kinderclub, dan is dit een leuke activiteit om meerdere lessen mee te vullen, en heb je weinig materiaal kosten.

De spelregels
– Dus voor combi accounthouders 10% korting op de producten van pagina 10 en 11 van de najaarscatalogus.
– Vermeld de code HF/CC najaar 2019 in het opmerkingenveld bij je bestelling … je ziet de korting nog niet meteen in je winkelmandje … die wordt handmatig toegevoegd … en zal je wel zien op de order bevestiging.
Niet met iDeal te betalen, maar even de definitieve factuur afwachten !!!
– Geldig van 1 t/m 31 oktober2019 !!!

KreaDoe winactie
Om op de KreaDoe het textielschilderen extra te promoten lijkt het ons leuk een aantal lappen in posterlijsten, zoals hierboven beschreven, op te kunnen hangen in de inspiratie galerij. Doe je mee aan deze uitdaging, tevens winactie ???
* Beschilder een stevige lap stof met Diam’s 3D verf, de spuitverf, of een combinatie daarvan. Houd daarbij rekening met de eigenschappen van de verf … de spuitverf werkt het best op lichte stoffen … en de Diam’s kan ook op donkere stof. Ik kan me zelfs voorstellen dat je met de Diam’s ook op voorbedrukte stoffen leuke resultaten kan behalen … met patroon of uit de losse pols. Hoe je een patroon op de stof overbrengt weten jullie allemaal toch ?!!!
* Gebruik formaat A4 en houd er rekening mee dat 2 cm. aan de boven- en onderkant vrij moet blijven i.v.m. de nog te bevestigen posterhanger. 
* Je hebt nog ongeveer 2 weken om iets te maken, want de verf moet natuurlijk ook nog enkele dagen drogen/uitharden.
* Daarna stuur je de lap naar mij op, dat kan in een enveloppe, maar houd er bij opvouwen of oprollen rekening mee, dat je het geverfde gedeelte eerst afdekt met plastic, zodat de verf niet elders aan de stof of enveloppe gaat plakken. 
* Doe er een visitekaartje bij, want wij gaan hier de lap “inlijsten” en hangen het kaartje eraan, zodat het ook promotie voor jou is.
*  Geen verzendkosten: als je weet hoe zwaar je lap + envelop + kaartje is, kan je mij een berichtje sturen met het totaal gewicht in grammen, dan ontvang je een verzendetiket … die hoef je alleen maar uit te printen en stevig op de envelop te plakken. 
* Tijdens de KreaDoe wordt er een prijsvraag aan verbonden … zowel in de stand als online … wie wordt de publiekswinnaar en wie gaat er vandoor met de prijs van de vakjury ??? Ik ben benieuwd !!!
* Na de KreaDoe sturen we je ingelijste werkstuk terug, met voor de winnaars  in ieder geval 10 extra posterhangers en een verrassing 😉  … daarmee snijd het mes meteen aan 2 kanten: je hebt al een voorbeeld en kan meteen met een groep aan de slag 🙂
* De uiterste ontvangst datum hier is 19 oktober … Zie jullie creaties graag tegemoet. Veel succes ermee !!!

Genoeg voor nu … tot ziens … tot horens … of tot mails !!!
Groetjes Ilona

Dit bericht is gepost in b2b. Bookmark de link.

Geef een reactie