Zomer 2019

Alle ballen hoog houden

De vakanties staan voor de deur … en na het zomergriepje van afgelopen week ben ik daar geloof ik wel aan toe 😉  Jullie ook, neem ik aan 🙂 !!!

Maar echt rustig zal het niet worden …
–  Een weekje vierdaagse lopers in huis … druk, maar gezellig.
–  Een weekje naar Gent … ons jaarlijks cultureel vakantie uitstapje …
–  Het huis van m’n vader is inmiddels verkocht en moet vóór 31 augustus leeg.
–  En verder doe ik mee aan een zomer experiment hier in de wijk … de kerk om de hoek staat te koop en nu gaan ze daar iedere woensdagmiddag activiteiten voor ouderen organiseren en ik mag het creatieve gedeelte verzorgen. Ben heel
benieuwd hoe dat gaat lopen 😉

Daarnaast probeer ik … bij mooi weer, dat wel … dagelijks te gaan zwemmen om de conditie enigszins op peil te houden … want zoals het plaatje hiernaast laat zien … zo voel ik me al jaren, maar nu dat op één been staan niet meer zo goed lukt, moet ik me deze zomer ook maar eens bezinnen op hoe het allemaal verder moet … de juiste balans vinden dus 😉 !!!

Zomermarkt NSV 
Vorig jaar ging het niet door vanwege de slechte weersverwachting … maar dit jaar was het ideaal … niet te heet, geen wind, lekker zomerweer …  Thema was: Afrika … en wij hebben Afrikaanse dieren gemaakt met de Diam’s 3D verf op lege CD doosjes … Tja, na de Hobbyfun meeting bleven er nog heel veel over … dus hoe kom je er dan vanaf? … zo dus … zie de foto’s … en ja natuurlijk is het leeftijdsverschil te zien bij de resultaten, maar dat mag toch ?!!!
Wij hebben ruim 70 kinderen aan de kraam gehad… ze stonden zelfs in de rij te wachten.  Groot voordeel is dat aan de binnenkant van de doosjes gewerkt is … dus doosje dicht, is makkelijk meenemen, wel zo handig op een markt 😉 !!!

Als je meer tijd hebt, kan je de les uitbreiden met een achtergrond schilderen op Decotex … bijvoorbeeld met verdunde Diam’s … laten drogen en dan aan de binnenkant tegen de achterwand aanplakken, zo krijg je een leuk 3D tafereel 🙂

Ik heb patroonvellen met dierenafbeeldingen op het formaat van de CD doosjes gemaakt … die kan je hieronder downloaden

Hobbyfun Sponsdoek, afm 17x19,5 cm

Sponsdoek
Helemaal leuk … nieuw bij CC  sponsdoek art.nr. 41251
Aanvankelijk geen idee wat ermee te doen, maar eenmaal bezig kreeg ik de smaak van het experimenteren goed te pakken … vanwege de zuigende werking heel goed te bewerken met zowel de verdunde Diam’s, de spuitverf als de textielstiften. Daarna gewoon nog te gebruiken als vaatdoekje … hiermee gaat zelfs poetsen weer leuk worden 😉

Foto 1:  3 kleuren Diam’s … geel met water verdund … avocado groen verdund met verf verdunner voor acrylverf … en toscane verdund met pouring fluid … kan dus allemaal !
Foto 2:  Art Design Spray, oftewel “spuitverf” 
Foto 3:  als foto 1 en daarna gestempeld met de clear stamps en de Ink It Up stempelinkt die ook geschikt is voor textiel.
Foto 4:  eerst bladvormen, geknipt uit boeklon, erop geplakt, vervolgens met spuitverf bewerkt en tenslotte boeklon eraf en de bladeren ingekleurd met de textielstiften 

NB. De kleuren zijn slechts oppervlakkig aangebracht, want als het door en door nat (doorweekt) is zakt de verf naar de onderkant … maar voordeel hiervan is wel dat het snel droog is, evt. beetje föhnen (het doekje trekt dan krom) … dan kan je ook meteen de achterkant doen (en trekt het weer recht) 🙂

Hobbyfun sponsdoek gedecoreerd met stempels
Hobbyfun sponsdoek gedecoreerd met Diam's textiel stiften

Actie juli / augustus voor HF/CC combi accounthouders
Zoals al jaren gebruikelijk in de zomer weer een actie die 2 maanden geldig is 😉
Dit keer een hele categorie, namelijk Textiel Kant-en-Klaar
Mooi toch !!! Met zomerse artikelen als zonnehoed en zonneklep, maar ook veel tassen en andere items om te beschilderen met de diverse textielverven en stiften. Voor de 1000-dingen-tasjes-workshop met de spuitverf … Voorbedrukt om in te kleuren of juist neutraal om je eigen patroon erop te zetten, te strijken of om je fantasie volledig de vrije loop te laten. En ja, bovenstaande sponsdoekjes staan er ook bij 🙂
Veel van de witte en ecru items zijn ook geschikt voor de wasmachine textiel verf (zie vorige nieuwsbrief) … zodat je ook makkelijk een workshop met bijvoorbeeld roze tasjes of rode schorten kan geven … handig … hoef je niet alles in allerlei kleuren op voorraad te hebben !!! 

De spelregels:
–  Dus voor combi accounthouders 10% korting op de Textiel Kant-en-Klaar producten
– Vermeld de code HF/CC zomer 2019 + de artikelnummers die voor korting in aanmerking komen in het opmerkingenveld bij je bestelling, om het voor de klantenservice wat makkelijker te maken, want het is nogal een grote categorie.
– Je ziet de korting nog niet meteen in je winkelmandje … die wordt handmatig toegevoegd … en zal je wel zien op de orderbevestiging.
– Niet met iDeal te betalen, maar even de definitieve factuur afwachten !!!
– Geldig van 1 juli t/m 31 augustus 2019 !!! 

Genoeg voor nu … tot ziens … tot horens … of tot mails !!!
Allemaal heel fijne vakantie !!!  
Groetjes Ilona

PS. Houd rekening met iets langere levertijden in de vakantie periode … dus op tijd bestellen is het advies !!!

Dit bericht is gepost in b2b. Bookmark de link.

Geef een reactie