April 2019

Hallo allemaal,
Afgelopen maand vooral veel afwezig geweest, maar nu ben ik er weer … het was een rare, bijzondere, verdrietige, maar ook mooie tijd. Mijn vader is inmiddels overleden … het voelt als een gat in de tijd … nu weer omschakelen naar het hier en nu, het werk en de zomertijd.

Hoornblende kristallen in calciet matrix
21-3-2019
kaart pa

Lang verhaal kort (zodat ik het niet -tig keer hoef te vertellen) … Mijn vader … zijn lichaam was op, maar verder nog goed bij geest … zo goed dat hij zelf nog alles georganiseerd heeft van de belasting invullen tot en met het regelen van de uitvaart. Samen de enveloppen schrijven, hoe bizar is dat … hij wilde tot het laatst de controle houden … ook checken of ik het wel goed had gedaan (tja, dan blijf je het kind) … maar ook mooi … alles naar zijn wens verlopen !!! Waar ik ook blij mee ben is de medewerking van de artsen … Zijn plan om maar helemaal te stoppen met eten en drinken (wat ook een lijdensweg kan zijn) kon alsnog omgebogen worden naar euthanasie, zijn wens … Hij had een lijst gemaakt met 16 ziektes en kwalen … en tja, een pilletje voor het één zou niets helpen voor de rest, dat snapten ze ook wel … wanneer is iets ondraaglijk lijden ??? Hij kon sinds de herfst niet meer naar buiten … de rollator al vervangen door een rolstoel … wilde niet naar ziekenhuis, opvang of afhankelijk zijn van hulp van “Pietje, Marietje, of Klaasje” zoals hij dat noemde … Het werd een waardig einde voor een waardig man, een onafhankelijke geest … Alles is volgens de procedures van zorgvuldigheid verlopen … en in de tussentijd wisselden de momenten van angst en bezorgdheid vanwege zijn benauwdheid zich af met momenten van rust en mooie verhalen … daar ben ik heel blij mee … hij was een goed verteller … heb nog veel gehoord over de familie geschiedenis. Verdrietig, maar goed zo !!!

Dank ook aan allen voor berichtjes van medeleven en lieve woorden !!!

Hobbyfunmeeting 2019, zondag 19 mei 
Bij deze wil ik jullie van harte uitnodigen voor de 9e editie van de Hobbyfunmeeting … onze jaarlijkse contactdag voor Hobbyfun docenten. Dit is dé gelegenheid om collega`s te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen. Een dagje voor jezelf !!! Met workshops, de expositie, het winkeltje en afsluitend een heerlijke buffet, zodat je weer helemaal opgeladen thuis komt … !!!  En daarna heb je nog de hele zomer de tijd om nieuwe ideeën en voorbeelden uit te werken voor het volgend seizoen. De locatie is wederom basisschool NSV2, Lama straat 67,  te Nijmegen. Dat is vlakbij het Hobbyfun atelier.

Voor onze nieuwe en in opleiding zijnde Hobbyfun docenten: klik hier om een impressie van vorig jaar te zien.
Gelukkig was het programma al grotendeels rond, zodat mijn afwezigheid geen vertraging heeft veroorzaakt  😉
Extra dit jaar, in het kader van “ondernemers zaken”, komt er een spreker een lezing geven over:

Hoe word je succesvol als kunstenaar of creatieve ondernemer?
“Maar één op de vijf creatieven kan rondkomen van zijn of haar werk. De rest heeft daarnaast nog een andere inkomstenbron nodig om rond te komen. Het is dus beslist niet makkelijk om als kunstenaar of creatieve ondernemer een goed inkomen te verdienen.
Toch zijn er ook zeer succesvolle creatieve ondernemers. Zij slagen er wél in om hun eigen broek op te houden en rond te komen van het werk waar ze gelukkig van worden. Wat doen zij anders dan anderen? Welke eigenschappen bezitten ze? Wat kunnen andere creatieven van hen leren?
In deze interactieve lezing gaat het over de eigenschappen van deze creatieven en de sleutel tot hun succes. De lezing bevat praktische tips en er is gelegenheid om vragen te stellen.”
Meer ga ik niet verklappen  😉

Het programma
Welkom vanaf half 11 voor de ontvangst met koffie, thee en iets lekkers. We vragen jullie ook weer eigen werk/voorbeelden mee te brengen, zodat we daar, bij aanvang, een expositie van kunnen inrichten. Daar zijn tevens leuke prijzen aan verbonden in de categorieën: mooiste creatie, het Ei-van-Columbus, de uitdaging, en de ouvre prijs … !!! Om 11 uur is de officiële opening, met nadere uitleg over het programma, de laatste nieuwtjes, etc. Gedurende de dag worden er tegelijkertijd meerdere workshops gegeven, waar je roulerend aan kan schuiven.
We sluiten het programma af met de lezing, zodat iedereen daarbij kan zijn.
Maar we gaan pas naar huis na het inmiddels traditionele mediterrane buffet waar ik me ieder jaar weer erg op verheug … zo lekker !!! Met een drankje en een hapje tijd om ontspannen, na- en bij te praten. Einde ca.18.30, maar dan eerst nog even de prijsuitreiking natuurlijk …

Aanmelden
Laat me weten dat je ook komt … liefst z.s.m. maar vóór 27 april (koningsdag) i.v.m. de catering en nog bij te bestellen materialen !!! De kosten voor deelname zijn € 60,- p/p … maar als je een HF/CC combi account hebt dan betaal je slechts € 30,- p/p omdat CC ook een deel sponsort. (Heb je nog geen combi account, neem dan even contact met me op)
Deze prijzen zijn inclusief alles … materialen, buffet en btw !!! Je aanmelding is definitief na ontvangst van de deelnemers bijdrage op rekening nummer NL57 KNAB 0257 2091 23 t.n.v.  Hobbyfun met vermelding HFm 2019
Na ontvangst van de betaling stuur ik je natuurlijk de factuur voor je boekhouding … en t.z.t. ook nog een mail met praktische informatie.

uitdaging 2019

De uitdaging 2019
Weten jullie het nog … wat de uitdaging voor dit jaar is ? De uitdaging is meestal een recycle opdracht … want door materialen creatief te hergebruiken kan je je inkoopkosten laag houden als je het verwerkt in een workshop of je lessen … Voor 2019 is de vraag “Wat kan je nog meer met stokjes dan ermee stippen ?” … We zijn heel benieuwd naar jullie creaties … die krijgen bij aanvang een nummer, zodat de jury onpartijdig kan oordelen 🙂
Was je er vorig jaar niet bij of heb je meer stokjes nodig, neem dan even contact met mij op … ik heb er nog wel wat 🙂

Actie april voor HF/CC combi accounthouders
Dit keer het thema “Kleuren van beton en gips”  Zie blz 36/37 van de lente catalogus
Bekijk ook het filmpje over het kleuren en gieten van beton en het filmpje over het kleuren en gieten van gips  In beide filmpjes zijn ook de mengverhoudingen goed te zien. Daarbij is de Plus Color acrylverf rechtstreeks door het beton/gips gemengd, dan ben je in één keer klaar en is je werkstuk door en door gekleurd, maar dan verbruik je wel meer verf. Achteraf schilderen kan natuurlijk ook 😉
Het mooie van beton is natuurlijk dat het ook buiten kan … en geverfd met de Diam’s 3D verf zeker, want die is ook water en weerbestendig zonder af te lakken  🙂 En nu we het toch over beton hebben breng ik ook graag onze beton liner nog even onder de aandacht … we hebben daar vorig jaar op de Hobbyfun meeting mee gewerkt … je kan daarmee mooi reliëf in je beton werk aanbrengen.

creepy's van beton
gietmal autootjes
autootjes van beton
Beton Art Liner in mal van CC

De spelregels:
– Dus voor combi accounthouders 10% korting op de producten van pagina 36 en 37 van de lente catalogus.
– Vermeld de code HF/CC beton 2019 in het opmerkingenveld bij je bestelling … je ziet de korting nog niet meteen in je winkelmandje … die wordt handmatig toegevoegd … en zal je wel zien op de order bevestiging.
– Niet met iDeal te betalen, maar even de definitieve factuur afwachten !!!
– Geldig van 1 t/m 30 april 2019 !!!

Genoeg voor nu … tot ziens … tot horens … of tot mails !!!

Groetjes Ilona

 

Dit bericht is gepost in b2b. Bookmark de link.

Geef een reactie