Februari 2019

Hallo allemaal,

Tijd gaat snel … de kop van 2019 is er alweer af … het blijft alweer langer licht … ik verwacht geen echte winter meer, ondanks het beetje sneeuw en vorst van de laatste tijd … maar wie weet wat er nog komen gaat 😉  We gaan weer naar het voorjaar toe … en daar kan je met de nieuwe actie voor HF/CC combi account houders vast op voorbereiden 😉 

Traditie getrouw geef ik in januari workshops op de NSV bij wat ze noemen het “Lama gedoe” … vernoemd naar de straat waar de school staat … de Lamastraat … waarbij de kinderen zelf uit een een heel gevarieerd workshop programma mogen kiezen … en dan spreek ik daar ook de datum af voor de volgende Hobbyfunmeeting 🙂

Save the date:   zondag 19 mei Hobbyfunmeeting 2019

Terugblik op januari 
Ik heb een aantal heel leuke workshops mogen geven … ik noem het maar “de krenten uit de pap” … want mijn werk is natuurlijk in de loop der jaren veranderd 😉 Foto’s kan ik niet allemaal openbaar plaatsen vanwege de privacy … maar ik heb er albums van gemaakt, die jullie wel kunnen bekijken.
De workshop 1000 dingen tasjes heb ik gegeven voor de buitenschoolse opvang, en voor het Lama gedoe, maar ook voor volwassenen op een Nieuwjaarsreceptie … dus voor alle leeftijden 😉 … de foto’s vind je hier.
De foto’s van het stippelen met de verdunde Diam’s met groep 3/4 (ook Lama gedoe) vind je hier

Bso makker workshop 3-1-2019
Foam Clay Vuurtje
Brandweer Foam Clay

Foam Clay
Ook gaf ik workshops met  Foam Clay voor de BSO ( 2 groepen op één dag) … de foto’s daarvan vind je hier.

De foto hiernaast is van een kleuter die mij het meest verbaasd heeft … hij was heerlijk geconcentreerd bezig, liet zich niet afleiden en al doende werd eerst een strand gemaakt met palmboom … en toen kwam er ook nog een papegaai bij … hoe bijzonder is dat voor die leeftijd !!!  Bij de foto’s kan je zien dat dit natuurlijk ook nog werd “nageaapt”. Ook grappig: bij de tweede groep kregen alle beestjes een naam … vervolgens werden daar hele verhalen bij verzonden. Ook terug te zien op de foto’s. Vermeldingswaardig is ook nog de brandweer hagedis (creepy) met bijpassend “huis”. 

Tip:
Begin een Foam Clay workshop altijd met even oefenen … hoe maak je een streepje, een rondje, een vierkantje, etc. … alle focus ligt dan op hoe ga je met de klei  om … daarna komen pas de te versieren voorwerpen op tafel … effect hiervan is dat er veel gedetailleerder gewerkt gaat worden.

Foam Clay tip van Mia:
Gebruik gladde glazen flesjes als kleiroller … eerst de klei plat rollen … en dan van de platte plak stukjes afhalen om de ondergrond mee te bekleden … hiermee voorkom je de dikke klodders die soms opgeplakt worden … je kent dat wel: het “met-grote-stappen-snel-thuis” werk … makkelijker/gelijkmatiger dan het tussen de vingers plat drukken … en komt het resultaat ten goede 🙂 

Vooruitblik naar de toekomst
Ik maak mij zorgen … mijn oproep in de vorige Hobbyfuntips om jullie informatie te ontvangen voor de agenda heeft helaas 0,00 nieuwe reacties opgeleverd  🙁 

Ik heb gisteren een heel stuk over geschreven over het doel en belang hiervan … maar inmiddels gewist, want dan val ik in herhalingen … ik maak er wel een keer een apart document over. 

Kortom: mijn mogelijkheden om via de agenda extra reclame voor jullie te maken zijn inmiddels uitgebreid (meer tekst, meer foto’s, meer links) … maar in de praktijk wordt er steeds minder gebruik van gemaakt … zal ik de agenda dan maar opheffen ??? 
Dit is voor mij een serieuze kwestie … 
Naast de agenda kan ik ook berichten maken onder het kopje “nieuws” die er langer op blijven staan  … bijvoorbeeld voor opening nieuw atelier/winkel … maar ook daar heb ik jullie input voor nodig !!! 
Dus ja, graag jullie info en foto’s … via de mail, want dan komt het in het werksysteem … want om er steeds via de Hobbyfuntips, om te moeten bedelen (zo voelt dat voor mij) houdt een keer op !!!
Daarnaast is er nog een mogelijkheid bijgekomen om extra blijvende links naar jouw website te generen … lees daarover meer hieronder 😉 

Testimonials
Hebben jullie al gezien dat ze nu op de website staan? Je vindt ze hier.  In 2016 heeft een tekstschrijver Renske, Annie en Mieke enkele vragen gesteld en deze stukjes tekst ervan gemaakt. Maar er kunnen er best meer bij … en volgens mij hebben we daar geen tekstschrijver voor nodig … kunnen jullie best zelf toch ?!!!

Dus wil je hier ook bij staan (met logo en extra link naar je website, als je die hebt) stuur me dan een stukje tekst van vergelijkbare grootte … denk daarbij aan de volgende vragen:
*  Hoe kwam je bij Hobbyfun terecht?
*  Wat heeft de cursus je gebracht?
*  Waarom doe je zaken met Hobbyfun?
*  Hoe bevalt de samenwerking?
Voordeel van vermelding hier is dat je extra link er blijvend op staat 🙂

FaceBoekFeest
FaceBoekFeest

Het FaceBoekFeest 
Hier ben ik samen met Lydia naar toe geweest, want Lydia verzorgd tegenwoordig de Hobbyfun Facebook pagina … dit werd georganiseerd ter ere van de uitgave van het boek “Vind ik leuk” van Anne Raaymakers
Dat Lydia er al veel van weet bleek wel uit de quiz … na 15 van de 18 vragen stond ze nummer één … van 150 deelnemers !!! Aanvankelijk verwacht je er niet veel van … maar toen werd het toch wel behoorlijk spannend … naast het goede antwoord werd ook de tijd van reageren geteld …  uiteindelijk eindigend op een vierde plaats … toch ook een applaus waard !!! Op de komende Hobbyfunmeeting gaat zij haar kennis graag met jullie delen. 🙂

Upload Image...

Experimenten met Pouring Fluid
Ook leuk om te delen … filmpjes op you tube zien er altijd makkelijk uit … maar er zijn zoveel variabelen die mee spelen, dat het belangrijk is om zelf uit te proberen … zo kwam ik verschillende meng verhoudingen tegen van 1:1, 1:2, en 1:3 .maar uiteindelijk komt het neer op wat de tekst op het etiket van de Pouring Fluid van CC staat … “kan in elke gewenste verhouding worden gemengd met acrylverf” … Het is afhankelijk van de soort acrylverf maar ook van de kleur …  lichte kleuren zijn vaak dunner van samenstelling. 

Onze tips:
* Breng eerst een ondergrond laag aan met Glossy of het pouring medium … zodat de verf niet allemaal in de ondergrond trekt
* Tape het gedeelte af dat niet bewerkt hoeft te worden
* Maak voldoende verdunde acrylverf aan … het mag echt wel melk dikte i.p.v.. yoghurt dikte zijn.
* Werk snel door, want acrylverf droogt snel.
* Als de verf zich niet goed verdeeld kan je met een rietje (blowing) nog e.e.a. bijsturen 😉 

Actie februari voor HF/CC combi accounthouders
De lente catalogus van CC is deze maand weer het uitgangspunt voor onze maandelijkse actie. Dit keer het thema “Voorjaar/Pasen”  Zie blz 4 t/m 11 van de lente catalogus. Dat betekent 10% korting op de producten van deze pagina’s, met helaas één uitzondering … Geen korting op de Foam en Silk Clay producten … maar nog genoeg ander leuks !!!

57949_1
57938_1

Mijn favorieten deze maand zijn de nieuwe boom met de 2 schattige vogeltjes en de staande bloemen … zal vast leuk staan voor het raam … of misschien hang ik ze wel op 😉

Laat eens horen in een reactie hieronder wat jullie favorieten zijn … dan kan ik kijken of het interessant is om in de grotere hoeveelheid in te kopen 🙂 

Wil je deze maand van de korting op de actie artikelen gebruik maken … voeg dan in het opmerkingenveld bij je CC bestelling de code HF/CC Voorjaar toe. De korting zie je nog niet in je winkelmandje, maar wel in de orderbevestiging, want die moet handmatig toegevoegd worden.  En belangrijk: niet met iDeal betalen … wacht even de definitieve factuur af, zodat je meteen het juiste bedrag met korting kan overmaken !!!

Glazen hart 3D verf
maskers decotex
Maskers KreaDoe 2012

Tenslotte
Hierboven hebben we `t al over komend voorjaar …. maar eerst natuurlijk nog Valentijnsdag en Carnaval … ook leuke knutsel thema’s 🙂 … vandaar hierbij nog wat inspiratie foto’s … op spiegel, op glazen harten, op decotex en op de maskers van CC. Heb je hier vragen over … bel dan gerust. 
Maar voor allen alvast fijne voorjaars/carnavals vakantie !!!

Groetjes Ilona

ps. Heb je de datum 19 mei alvast in je agenda gereserveerd ???

Dit bericht is gepost in b2b. Bookmark de link.

3 reacties op “Februari 2019

 1. anique zegt:

  Zondag 19 mei staat genoteerd.
  Ik heb nog wel een aantal markten in de planning, maar veel minder dan voorheen. Het moet ook een beetje lucratief zijn . Zaterdag 1 juni Overtuinenfair. 22 april en 15 juni nog onder voorbehoud.
  Super dat Lydia de facebook pagina regelt. Zelf mijn website enorm aangepast. Geen webwinkel meer. Geen tijd om alles bij te houden. 2 dagen school en 3 dagen groepjes in blokhut en af en toe markten of feestjes in het weekend maakt de week aardig gevuld. Maar niets is jullie vreemd hahaha.
  Succes met alles in Nijmegen en Ermelo. Leuk dat we elkaar iig 19 mei weer zien.

 2. Hobbyfun zegt:

  Rectificatie … Ik schreef bij de Tip van Mia over het gebruik van gladde plastic flesjes als kleiroller … dat moeten glazen flesjes zijn … eigenlijk veel logischer, toch … vanwege het gewicht en vormvastheid. Ik heb het inmiddels in de tekst aangepast 😉

Geef een reactie