Hobbyfuntips December 2018

Hallo allemaal,
Jullie al in de kerststemming of nog volop bezig met het Sinterklaas gebeuren ? Ik heb gisteren al een kerstboom gekocht … die staat nu in de schuur te acclimatiseren … te wachten tot ik tijd heb ‘m op te tuigen … maar nu eerst de nieuwsbrief 🙂

KreaDoe 2018
Tja … het is weer achter de rug … en bij deze nogmaals heel veel dank aan iedereen die geholpen heeft er weer een geslaagde editie van te maken. En ook al was het de 10e keer, het is toch iedere dag en ieder jaar weer anders. Dit jaar kwam bij mij voor het eerst de term “crisismanagement” op … de chauffeur van de bus die last minute afbelt … lampen die het niet doen in de stand … stroom die niet geleverd is op het Mama maakt plein … dus veel geregel … maar dankzij de ervaring aanwezig in de stand, heeft het publiek er niet veel van gemerkt.

Factsheets KreaDoe 2018

De bezoekers aantallen waren goed … en de uitbreiding naar 3 hallen was voor de bezoekers heel plezierig … ze hoefden niet meer op de grond tegen een muurtje hun lunch te nuttigen, want er waren voldoende zitplaatsen … maar er was veel gemopper onder de standhouders … vanwege de herindeling … ;-(

Hobbyfun kaarsjes

Wij hebben ook gemerkt dat het op zaterdag beduidend drukker was …
Ons dieptepunt:  op donderdag op het Mama maakt plein slecht één workshopje … terwijl er de hele dag 2 begeleiders paraat stonden. Gelukkig is dat op de zaterdag weer ruimschoots goed gemaakt, dankzij plan B … want het publiek dat een rompertje wil versieren is slechts beperkt … dus daarnaast konden ze ook kiezen voor een hartendoos met kaarsjes … fijn dat wij zo flexibel kunnen zijn en geweldig om te merken dat deze “klassieker” het na zoveel jaar nog steeds goed doet !!!

Een impressie van de KreaDoe vind je hier:  https://myalbum.com/album/9zukPVsRxBPU

Het echte resultaat van de KreaDoe is moeilijk meetbaar, de cijfers zijn naar de boekhoudster en die maakt dan een kosten-baten analyse … en we zijn altijd al blij als de kosten eruit zijn, want die nemen ook ieder jaar toe. Ons doel is vooral PR op termijn voor alle Hobbyfun docenten, want je weet nooit hoe het appeltje rolt … maar wat ik dit jaar wel heel duidelijk heb kunnen merken is dat consumenten, mede dankzij de promotie folder, toch on-line op zoek gaan … ik heb voor meerdere HF docenten deze maand bestellingen rechtstreeks naar hun klant mogen versturen … met name Diam’s 3D verf en glas ets sjablonen. Dat is mooi … je verkoopt toch, terwijl je het niet op voorraad hebt … moet het natuurlijk wel op je website duidelijk zijn dat ze deze producten bij jou kunnen bestellen 😉
Daarmee komen we meteen op het volgende onderwerp ….

De Hobbyfun webshop
Inmiddels staan er ruim 800 producten in de webshop en dat is nog lang niet alles wat ik in huis heb … ik besteed er regelmatig aandacht aan, maar heb ook andere verplichtingen, dus het gaat niet zo snel als ik zou willen. Ook kom ik soms nog onregelmatigheden tegen die waarschijnlijk bij het overzetten van de oude naar de nieuwe webshop zijn misgegaan … zo waren de special effect kleuren van de Diam’s 3Dverf niet vindbaar … en bij sommige Armour Etch sjablonen stond de verkoopprijs i.p.v. de inkoopprijs … maar dat heb ik inmiddels aangepast.

Ik hoop dat jullie mij willen melden als je dingen tegen komt waarvan je denkt “dat klopt toch niet” !!!
Ook hoop ik dat jullie bestellingen steeds meer via de webshop willen doorgeven, want het voorraad beheer blijft dan up-to-date … het is de eerste keer iets meer werk dan via de mail … maar als je gegevens er eenmaal in staan, dan hoef je dat de volgende keer niet weer in te vullen … Als het een bestelling voor een klant van jou is, kan je een ander verzendadres invullen … jij ontvangt dan een inkoopfactuur en de bestelling wordt naar je klant verzonden.
Producten die je nog niet kan vinden kan je in het opmerkingenveld toevoegen.

Doosje ovaal gestippeld

Nieuw toegevoegd
Kunststof doosjes, transparant, hard plastic met PVC, dus daar hecht de Diam’s 3D verf goed op … te decoreren aan de binnen of buitenkant … te gebruiken als cadeau doosje of als verpakkingsmateriaal …
Zie categorie
Toepassingen – Kunststof
Kleine doosjes voor een klein prijsje … 😉
Ook leuk om te stippelen of voor de mozaïek colour uit de vorige HF tips …

6-kantig-doosje
visitekaartdoosje
Kunststof doosje Eikenblad
Kunststof doosje ovaal
21-1621

Ook veel nieuwe sjablonen toegevoegd … met heel speciaal dit driedelig setje met extra grote sierlijke letters voor het glasetsen … om bijvoorbeeld een monogram te maken ( de initialen van een naam) … Het gehele overzicht vind je hier

21-1680
21-1682
21-1683

Faux Leather voor kerst
Het faux leather is hier momenteel populair tijdens het open atelier … en ook tijden het Faux Leather dagje zijn er leuke werkstukken in kerst thema gemaakt 🙂 Met dank aan Twanny, Riky, Ina, Elisabeth voor de foto’s

Faux leather kerstboom met lichtjes uit
Faux Leather waxienelichthouder
Faux Leather kerst decoraties met Diam's 3D verf
Faux Leather kerstboompje Riky
498825_2

Deze kerstdecoraties zijn gemaakt met behulp van het sjabloon van CC … alleen hebben wij niet geborduurd maar versierd met de Diam’s 3D verf … natuurlijk !!! het sjabloon vind je hier

Actie december voor combi accounthouders
Dit keer geen traditionele kerstartikelen, maar het thema “Welkom in Winterwonderland” … met materialen voor een sfeervol poollandschap en figuren zoals pinguïns, ijsberen en rendieren. Daarom deze maand de producten van blz. 38 t/m 40 van de B2B catalogus in de actie. Dat betekent 10% korting op de producten van deze pagina’s. Zo cute  😉

CC blz. 38,39
CC blz. 40

Wil je deze maand van de korting op de actie artikelen gebruik maken … voeg dan in het opmerkingenveld bij je CC bestelling de code HF/CC Winterwonderland toe. De korting zie je nog niet in je winkelmandje, maar wel in de orderbevestiging, want die moet handmatig toegevoegd worden.
En belangrijk: niet met iDeal betalen … wacht even de definitieve factuur af !!!

Engeltjes van Claudia

Tenslotte …
sluit ik graag af met deze leuke engeltjes van Claudia … wij wensen jullie alvast hele fijne feestdagen en een goede jaarwisseling !!!
De volgende Hobbyfuntips zal na de kerstvakantie, dus rond 7 januari 2019 verstuurd worden  🙂

Groetjes Ilona

Dit bericht is gepost in b2b. Bookmark de link.

Een reactie op “Hobbyfuntips December 2018

Geef een reactie