In 2009 was ik op de KreaDoe en daar stond Hobbyfun met een stand. Ze zochten Hobbyfun docenten en ze waren zo enthousiast, daar wilde ik wel bij horen. Dat is goed bevallen: we wisselen kennis uit over bestaande en nieuwe materialen en we delen ervaringen. Met al die nieuwe mogelijkheden denken we out-of-the-box: het kan op een standaardmanier, maar het kan vaak ook goedkoper, natuurlijker, simpeler of creatiever. Dat ontdekken we als docenten met elkaar en daarmee wordt mijn creativiteit enorm gestimuleerd.

Renske van der Slikke van Crea2Power uit Enschede

In 2014 zag ik op de KreaDoe de stand van Hobbyfun. Ze zochten nieuwe docenten en dat leek me wel een goed idee: zo kon ik mijn workshops en kinderfeestjes meer bekendheid geven. Daarnaast hadden ze Diam’s 3d-verf die niet in de winkel te koop is. Eerst ben ik vijf keer naar Nijmegen geweest voor de introductiecursus en ik ben helemaal enthousiast geworden. De sfeer is heel collegiaal, ook al ken ik niet iedereen persoonlijk. Bij vragen over nieuwe materialen doe ik een beroep op de FB-groep en anders bel ik even met Ilona. Leveringen komen altijd op tijd.

Annie Nederend van Confetti op Tafel uit Stolwijk

Ik zag op een hobbybeurs in Hassselt 3d-verf, maar die was veel te duur. Via Google vond ik een alternatief bij de groothandel van Hobbyfun en dat is heel betaalbaar. Daarnaast kun je artikelen in consignatie kopen. Dan heb je voldoende voorraad. Een ander voordeel is dat een compleet kleurenassortiment ook beter toont op een beurs, terwijl je niet het risico loopt om met onverkochte restanten te blijven zitten. Ook kan ik dankzij Hobbyfun groothandelsprijzen krijgen. En het bleek dat ik me kon aansluiten om een door Hobbyfun erkende docent te worden. Dat ben ik geworden en het is heel leuk om te zien wat anderen doen, en te laten zien wat ik zelf heb uitgevonden.

Mieke Ceusters van Atelier in de Vroente uit Geel (Belgie)

Favicon Lydia Creatief

Ik was al een paar jaar bezig met workshops aan huis. Dat was leuk en gezellig maar ik wilde dat wel iets vaker. Toen ik in 2010 naar de KreaDoe ging kwam ik langs de stand van Hobbyfun. Daar zochten zij nog docenten en dat leek mij wel wat. Samen met anderen tips uitwisselen en ideeën opdoen leek mij erg zinvol. Maar ik viel meteen voor de Diam’s 3d verf. Na een aantal dagen intensieve training, met veel lachen tussendoor, mocht ik mijzelf Hobbyfun leidster noemen. Dat is later omgedoopt tot Hobbyfun docent. Ik ben dat nog steeds met veel plezier. Het aantal workshops is gegroeid en mijn ideeën ook, dankzij het leuke contact met de andere Hobbyfun docenten en de jaarlijkse bijscholing.

Lydia Visser van Lydia Creatief uit Ermelo